Dave DiCenso type fill in sextolen

Leuke sextolen fill met de groepjes 6-4-4-4. Zie de Pdf voor het patroon.

Pdf Dave DiCenso type fill 


Simon Phillips groove “Dave’s Gone Skiing”

Eén van dé grooves van Simon Phillips. Links leidend (open handed) en rechts leidend uitgevoerd. De rechtse is van 11-01-2013 toen we hadden bedacht dat dit ook zinvol zou zijn om op te nemen. En Dennis speelde het in no time goed! Pdf komt eraan. 


Benny Greb type groove

Een groove die Benny Greb verzonnen zou kunnen hebben, maar hij is toch echt van Dennis! Let op de linker voet crescendos! Pdf komt eraan. 


David Garibaldi type groove

Meer rock uitgevoerd dan Garibaldi zou doen. En zo zie je dat je alles op meerdere manieren kunt gebruiken. Voor de puristen, we zullen in de toekomst nog een traditiegetrouw T.O.P. Garibaldi clipje opnemen. O ja?? JA!!! Pdf komt eraan. 


Deen Castronovo type double bass fill

Typische Deen fill met groepjes van zeven met een leuke orkestratie die altijd werkt. Zie de Pdf voor het patroon.

Pdf Deen Castronovo type fill 


Gavin Harrison type fill

Leuke 3-5-5 fill met typische double bass fill-ins à la Gavin Harrison. Begonnen op de 4 en geëindigd op de 4tnT voor een cool effect. Zie de Pdf voor het patroon.

Pdf Gavin Harrison type fill 


Sightreading: Jazz

Voorbeeld van ostinato-melody training in swing. Je leest bass en snare afgewisseld als melody over een ostinato van swing met hihat op 2 en 4. De eerste vier regels van blz. 65 uit Syncopation van Ted Reed. Pdf komt eraan.