Docent Bob Schillemans

Docent Bob


Bob Schillemans is de aangewezen docent als het aankomt op het omzetten van de theorie naar praktijk. Vanwege zijn empathisch vermogen en zijn grote kennis van allerlei ritmische systemen en formules kan hij als geen ander zich inleven in de student en zo de aanwezige problemen of tekortkomingen blootleggen en helpen op te lossen. Dit wordt geïllustreerd door zijn boeken Level 1 en Sub 5.

Ervaring als docent:

  • 2011 – 20?? docent bij Skillz Drum Academy
  • 1993 – 2011 privé docent
  • 1999 – 2003 docent bij Drumschool Cleuver
  • 1999 – 2011 invalwerk bij diverse muziekscholen, o.a. CKE voor Koen van den Broek, en Muziekschool Zaltbommel voor Mike Coolen

Ervaring als student:

  • 1990 – 20?? Zelfstudie m.b.v. al het beschikbare lesmateriaal
  • 1996 – 2003 les van Hans Cleuver en Ruben van Roon
  • 1989 – 1990 les van een enthousiaste hobbyist uit de buurt


Ik probeer alles te kijken en te bestuderen voor zover mijn schema dat toelaat. Het is moeilijker om dingen niet te willen dan wel.. En zo geef ik ook les: een vast programma, waar van afgeweken kan worden. Iedereen mag met alles aankomen, dan gaan we het toespitsen op één ding, en dan ontwerpen we daar oefeningen voor. Als je de Foo Fighters te gek vindt, maar je hebt nog niet de noodzakelijke Skillz om het uit te kunnen voeren, dan ontwerpen we daar toch oefeningen voor?! Dat kan te maken hebben met elk onderwerp, en elke muziekstijl, en zo komt alles vanzelf aan bod. Het kan even duren voor je het kunt spelen; als je maar weet waar je het voor doet, dát is je motivatie!

 

Het is mijn persoonlijke ambitie om de inmiddels 20 jaar ervaring als docent te vereeuwigen in één of meerdere boeken. Via Skillz blijf ik de schijnbaar eindeloze oefeningen en formules gebundeld en geordend met onze studenten delen en hoop ik deze op termijn in boekvorm uit te kunnen brengen.

 

Specialisaties: coördinatie, frasering, subdivisie, techniek, grip, dynamiek, lezen

 

[email protected]
www.bobschillemans.com

 

 

Dennis Geraads