Het Traject

De Ritmische Reis in delen

Het Traject – De ritmische reis in delen

Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat het uitzetten van een traject motiverend werkt, aangezien zowel de leerling als de docent goed zicht heeft op de ontwikkeling die de leerling maakt. In een traject wordt gebruik gemaakt van lesboeken, dvd’s, het internet en persoonlijke inbreng van de leerling en van de docent. Om dit overzichtelijk te houden hanteert Skillz drie stadia:

 

3D – Basis – Complete Foundation

 

Het 3D Drumming System geeft drummers van alle leeftijden een goede basis, ongeacht de muzikale voorkeur. Dit is een uiteenzetting die werkt aan Grooves en Fills om deze te leren spelen op Audio en MIDI via Tips en Exercises. Dit geheel wordt sterk gecomprimeerd, linear in beeld gebracht in 24 hoofdonderwerpen of principes in het theorie gedeelte CORE (Categories Of Rhythmic Elements) en het bijbehorende Systems & Formulas. Voor Aanvullingen, Combinaties of extra uitleg kan in het digitale boek geklikt worden op de Lessons button die de student naar de bijbehorende webpagina brengt.

 

4D – Stilistisch

 

De vierde dimensie is muzikale stijl. De door jou eigen gemaakte basis beheersing kun je nu toepassen op welke stijl je maar wilt. Afhankelijk van de stijl zul je je moeten verdiepen in de specifieke taal, of dialect van die taal, en alle bijbehorende nuances moeten leren. De basis hiervoor heb je in 3D geleerd. Daarom zal 3D altijd een integraal gedeelte blijven vormen voor je ritmische studie. Als je er even niet uitkomt of meer wilt weten van een onderwerp dat je problemen geeft is daar altijd het 3D Drumming System.

 

5D – Identiteit – Specialistisch

 

De vijfde dimensie is identiteit. Dit is de fase waarin je de diepte ingaat en je je eigen persoonlijkheid integreert in je spel en dus in hoe je muziek ervaart. Dit verklaart ook waarom iedere goed ontwikkelde muzikant net een klein beetje anders speelt dan de andere.

 

Niet linear maar modulair

 

Dit gaat niet chronlogisch of één voor één. Je hebt muzikale voorkeuren en een identiteit die je continu ontwikkelt, bewust en onbewust, dus hiermee wacht je niet tot je de complete basis kunt spelen. Leren is niet lineair.

Je hoeft dus geen vaste volgorde aan te houden. Sterker nog, een vaste volgorde is er niet. En een foutloze progressie bestaat alleen op papier.

Maar het helpt enorm door altijd te weten en te zien waar de uitdagingen liggen en hoe je ze kunt oplossen om verder te komen. Dit is waarom ik zo’n fan ben van het 3D Drumming System, en waarom het zoveel drummers een compleet overzicht geeft.

Skillz Drum Academy